Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Vlaga v prostoru je lahko velik problem

Prevelika količina vlage v prostorih negativno vpliva na videz prostora in posledično na samo trajnost prostora in notranje opreme v njem. A najbolj pomembno je dejstvo, da prevelika vlažnost vpliva na zdravje ljudi, ki prebivajo v takih prostorih, predvsem, če je problem vlage dolgotrajen in že opažamo prisotnost razvoja plesni.

V večini primerov je previsoka vrednost vlage (nad 60 odstotkov) kombinacija večih dejavnikov od nepravilne gradnje (toplotni mostovi), pomanjkljivega in nepravilnega prezračevanja in ogrevanja in pa tudi zaradi neustrezne uporabe prostorov. Plesen za rast potrebuje dvoje in to sta vlaga in zaprt prostor.

V poletnem času je stopnja vlažnosti lahko še večji problem kot običajno, saj se le-ta pogosto dvigne nad 60 odstotkov, kar privede do slabega počutja, ker pri visoki vlažnosti težje prenašamo vročino. Zelo vlažen zrak je poleti največji razlog za slabše prenašanje vročine, saj le-ta preprečuje potenje, ki nas hladi. Tako, da je vlažnost večji problem kot visoka temperatura.

Če ne moremo znižati vlage pod 70 odstotkov z zračenjem, kar je v poletnih mesecih skoraj nemogoče, se moramo tega lotiti na mehanski način s klimami ali z razvlažilci zraka.

Razvlažilec zraka, je ena boljših stvari, v katere lahko investirate, če vam vlaga v vašem stanovanju povzroča težave. Na razvlažilnik lahko gledamo kot na klimatsko napravo. Ventilator piha zrak skozi hladno tuljavo, ki kondenzira vlago v zraku, ta pa nato kaplja v zbiralnik. Z znižanjem vlage bo tako občutek v prostoru bolj prijeten.