Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Kako varno in enostavno očistiti pečico?

Čista notranjost pečice pomeni neoporečno hrano in dobro delovanje pečice brez neprijetnih vonjav med peko zaradi večkrat prežganih ostankov hrane. Razlog za redno čiščenje vaše pečice naj bo poleg že naštetega, predvsem skrb za vaše zdravje. Ste vedeli, da se med segrevanjem zasušene maščobe v pečici lahko izloči strupen ogljikov  plin, ki je nevaren za vaše zdravje? Vsekakor pa zasušena maščoba  v pečici vpliva tudi na okus in vonj hrane, vašo kuhinjo pa napolni z dimom in neprijetnimi vonjavami. Zasušena maščoba se lahko celo vname. Prav tako pa zasušena maščoba na grelcih onemogoča enakomerno peko ter poveča porabo energije in s tem povezane stroške.

Da bo vaša pečica še dolgo delovala brezhibno in bo vaša hrana brezhibno pripravljena, vam strokovnjaki iz ETIS servisa svetujejo, da sledite spodaj zapisanim nasvetom.
 

  1. Pred čiščenjem aparata obvezno le-tega izključimo iz omrežja ali odklopimo varovalko.
  2. Pri čiščenju pečice moramo obvezno uporabljati zaščitne rokavice zaradi agresivnih čistil.
  3. Pred čiščenjem preverimo in upoštevamo potopek čiščenja opisan v navodilih za uporabo.
  4. Čiščenje izvajamo le s čistili namenjenimi čiščenju pečic.
  5. Ostanke vlage v notranjosti in vrata pečice obrisati po vsakem pečenju, ko se pečica ohladi.
  6. Če je pečica samočistilna uporabimo čiščenje samo v primeri večje umazanosti, ker tako čiščenje pomeni precej večje segrevanje kot pri običajni peki, kar lahko vpliva na spremembo kakovosti posameznih del v notranjosti in na pohištvo v katerem je nameščena pečica.
  7. Pred samočiščenjem z višjo temperaturo je potrebno obvezno odstraniti vsa vodila in mreže iz notranjosti.
  8. Zunanjost pečico čistimo z vlažno krpo in blagim čistilom za pomivanje posode nato pa dobro obrišemo s suho krpo.
  9. Mreže in pladnje lahko čistimo s čistili namenjenimi za čiščenje pečice oz. kuhinjskimi čistili za razmaščevanje.
  10. V primeru, ko pečica dalj časa ne bo v uporabi najprej opraviti čiščenje in jo po končanem pranju pustiti odprto (vsaj 1cm), da se suši.

V primeru okvare čimprej poklicati usposobljen servis, da bo škoda zaradi okvare čimmanjša.