Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Španska tortilja

  • Predvideno za 4-6 oseb
  • 600 g mehkega krompirja (skuhanega in olupljenega, pripravljenega dan prej),
  • 5 jajc (srednje velikih),
  • 50 g kisle smetane,
  • sol, sveže zmlet poper, maslo za namastitev pekača,
  • 1 pekač premera 30 cm

Priprava:

Krompir narežite na tanke rezine. Jajca stepite s kislo smetano.

Narezan krompir dajte v veliko skledo skupaj z jajci in kislo smetano ter dobro zmešajte. Izdatno posolite in popoprajte. Pekač namastite z maslom, vanj ulijte mešanico s krompirjem in jo izravnajte.

Tortiljo pecite v pečici pri temperaturi 140 °C približno 25–30 minut (na programu z dodatno vlago in samodejnim dodajanjem vlage) ali pri temperaturi 160 °C (klasični program peke) na drugi višini od spodaj navzgor. Pustite, da se tortilja nekoliko ohladi in jo postrezite še toplo.