Obveščamo vas, da bo poslovalnica Koper v soboto, 4. oktobra, zaprta. Hvala za razumevanje.
Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.
Za 12 porcij:
Priprava salse:
Olupite mango in ga narežite na manjše kocke. Dodajte ščepec soli. Limeto operite v vroči vodi in osušite. Naribajte lupinico in iztisnite sok. V salso dodajte 1 žlico limetinega soka in naribano lupinico.
Čili operite, prerežite po dolgem in odstranite peclje, bele žile in semena. Polovice drobno nasekljajte, dodajte ščepec v salso in začinite z zelenim Tabascom. Pustite, da se okusi prepojijo, ter po okusu dodajte sol in surov trsni sladkor.
Priprava sladkega graha:
Sladki grah operite, odrežite oba konca in ga diagonalno prerežite na polovice. Segrejte ponev na srednjo temperaturo ali tepan žar na 190 °C.
Priprava kozic:
Tepan žar ali ponev rahlo premažite s sončničnim oljem in na njem pražite kozice približno 2 minuti na vsaki strani, dokler ne postanejo zlato rjave. Nežno posolite in pokapajte z limetinim sokom. Med obračanjem kozic dodajte sladki grah in ga popečite skupaj z njimi.
Zaključek in serviranje:
Za serviranje dajte čajno žličko mangove salse na vsako servirno žlico, okrasite s kozico, sladkim grahom in hrustljavim rakovim čipsom.