Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Suffle palačinke

  • 45 min za pripravo
  • 3 jajčni beljaki
  • 2 jajčna rumenjaka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 30 g moke
  • 15 g mleka
  • 10 g olja (kokosovega olja)
  • 50 g sladkorja
  • preliv ali sveže sadje po vašem okusu

V posodo stremo rumenjaka, v drugo posodo ločimo beljake (en rumenjak vam bo ostal). V rumenjaka dodamo in vmešamo vaniljev ekstrakt, mleko in kokosovo olje in dobro premešamo. Na koncu dodamo čez cedilo presejano moko ter hitro premešamo, da ne nastanejo grudice. V beljake dodamo sladkor in stepamo tako dolgo, da nastane trd sneg (meringe). Sneg nato počasi vmešamo v maso iz rumenjakov. Ponev namažemo z kokosovim oljem in segrejemo. Odvečno maščobo odlijemo ali obrišemo. Priporočamo, da štedilnik nastavite na srednje vroče (3-4 stopnja). Manjšo količino mase za palačinke zajamemo z zajemalko za sladoled ali večjo žlico in jo položimo na ponev. Če želimo še prav posebej visoke palačinke lahko na vsak kupček položimo še eno žlico oz. kepico. V ponev vlijemo žlico vode in pokrijemo s pokrovko. Na vsaki strani pecite palačinko 5-6 minut. Ko je palačinka pečena, jo prelijemo s svojim najljubšim prelivom ali jih okrasite z sadjem po vašem okusu.