Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Bananini mafini s čokolado

Sestavine:

  • 1 velika zrela banana
  • 1 skodelica (250 ml) mleka
  • 1 jajce
  • 55 g staljenega masla ali margarine
  • 1,5 skodelice (375 ml) moke
  • 1 žlička jedilne sode
  • 1/2 skodelice (125 ml) drobno zmletega sladkorja
  • 3/4 skodelice (185 ml) čokoladnih kapljic

V kolikor se z otroci prvič lotimo kuhanja, moramo najprej poskrbeti za čiste roke, primerno spete lase, predpasnik, sestavine ter pripomočke, ki jih bomo potrebovali.

Pri tem ne smemo pozabiti na varnost. Otrokom se najprej razloži pravilno rokovanje z noži ter ostalimi rezili, previdnost pri vročih posodah, kot tudi pri jedeh. Začnimo s preprostimi recepti. Mi smo izbrali mafine. 

V skledi z vilicami pretlačimo banano, dodamo mleko, jajce in stopljeno maščobo. Vse skupaj dobro premešamo. Zraven primešamo moko, sodo, sladkor ter čokoladne kapljice. Mešamo samo toliko časa, da nastane enakomerna zmes. Porazdelimo jo v dobro namaščene vdolbine pekača za mafine. V kolikor jih imamo, lahko uporabimo tudi papirnate šalčke, v katere nadevamo maso. Pečemo 20 minut pri temperaturi 190 stopinj celzija. Mafini na vrhu ne smejo biti rjavo zapečeni, ker v tem primeru ne bodo tako mehki.

Mafine lahko naredimo tudi s sadnjem, ki ga imajo otroci rajši kot banane, jih na koncu okrasimo s čokoladadnimi mrvicami ali sladkorjem v prahu ter jih ponudimo tople ali hladne.