Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Kako pravilno osvetliti kuhinjo?

Dobra osvetlitev vsakega prostora je zelo pomembna saj mora zadovoljiti vsem potrebam, dopolniti estetiko prostora in biti funkcionalna. V kuhinji pa je osvetlitev še toliko bolj ključnega pomena zaradi narave dela. Za optimalno uporabnost kuhinje je izrednega pomena kombinacija naravne svetlobe in različnih opcij osvetlitve, ki jih lahko uporabljamo in prilagajamo glede na trenutne potrebe. Priporočljiva je kombinacija več vrst razsvetljave.

Glede na količino in pozicijo naravne svetlobe, prilagajamo količino osvetlitve, ki jo potrebujemo. Zavedati pa se moramo, da svetlobe ni nikoli preveč. Svetloba v kuhinji naj bo prijetna, ne preveč močna, saj se sicer ne boste dobro počutili. Preudarno izbrana osvetlitev delovne površine nam olajša delo, optično poveča prostor in poudari lepoto kuhinje.

Če imate to možnost, naredite načrt osvetlitve vaše kuhinje že pred samo vgradnjo. Pri planiranju osvetlitve kuhinje moramo pozornost nameniti splošni osvetlitvi prostora, ki jo v večini dosežemo  z stropno lučjo in razpršeno osvetlitvijo, ki jo le-te omogočajo in neposredno, usmerjeno osvetlitev na delovnih površinah , kjer opravljamo največ dela. To so otoki, pulti, bari, vse površine, kjer se pripravlja hrana, mora biti osvetlitev postavljena tako, da ne ustvarja senc, ali slepi. Usmerjena mora biti na delovno površino. To dosežemo z vgradnimi ali visečimi lučmi.

Osvetlitev, ki iz leta v leto bolj priljubljena v kuhinjah je ambientalna osvetlitev v obliki podelementnih luči ali vgradnih led trakov, ki se jih implementira pod linijo omaric in tako kuhinji dodamo vzdušje in pridih elegance ter lahkotnosti. Enako lahko ustvarite v kuhinjskih predalih, omaricah in vitrinah ter z osvetlitvijo povdarite razstavljeno.

Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti na dobro osvetljeno jedilnico. Viseča svetilka, spuščena nad jedilno mizo, je za jedilnice nepogrešljiva. Barve svetlobe jedilnice naj bodo tudi toplejše. Takšna osvetlitev jedilnice daje poseben čar. Priporočamo, da nad jedilno mizo namestite visečo svetilko, ki sovpada z velikostjo in obliko mize. Če razpolagate z daljšo mizo lahko umestite tudi dve ali več luči.  Pravilna postavitev je približno 60 cm nad površino mize in tik nad višino oči sedeče osebe. Tako postavljene luči omogočajo normalno komunikacijo vseh sedečih za mizo.