Poslovalnica Etis Koper, bo v petek, 8. novembra in soboto, 9 novembra ZAPRTA. Hvala za razumevanje.
Za Karimovo Baskovsko pito stojijo naslednje sestavine:
Testo:
Krema z mandlji:
Postopek dela:
Testo:
Med omehčano maslo vmešamo mleti sladkor in vanilijo. Dobro premešamo in dodamo jajca ter limonino lupino. Med moko dodamo pecilni prašek in primešamo maslu.
Krema z mandlji:
Mleko zavremo. Sladkor, rumenjake dobro omešamo, dodamo moko, mlete mandlje in rum. Ko mleko zavre, ga previdno vmešamo med maso. Vse vrnemo v kozico, ter kuhamo, da se zgosti. Ohladimo na 50 stopinj celzija ter primešamo maslo.
Dno okroglega modela obložimo s peki papirjem. Polovico testa z dresirno vrečko nabrizgamo po dnu. Premažemo s kremo. Po vrhu nabrizgamo drugo polovico testa.
Pečemo v ventilatorski pečici 25-30 minut, glede na velikost pite pri temperaturi 160 stopinj celzija.
Po vrhu mora biti pita zlato rjave barve.
Fotografija vir: pinterest.com