Poslovalnica Etis Koper, bo v petek, 8. novembra in soboto, 9 novembra ZAPRTA. Hvala za razumevanje.

Karimovi-recepti/brooke-lark-230642-unsplash_h

Karimov recept tedna

Za Karimovo Baskovsko pito stojijo naslednje sestavine:

Testo:

  • 300g masla
  • 300 g mletga sladkorja
  • 4 jajca
  • 450 g moke + 12 g pecilnega praška
  • Naribana limonina lupina

Krema z mandlji:

  • 500 g mleka
  • 100 g masla
  • 4 rumenjake
  • 60 g moke
  • 60 g mletih mandljev
  • 50 g ruma
  • 30 g masla

Postopek dela:

Testo:

Med omehčano maslo vmešamo mleti sladkor in vanilijo. Dobro premešamo in dodamo jajca ter limonino lupino. Med moko dodamo pecilni prašek in primešamo maslu.

Krema z mandlji:

Mleko zavremo. Sladkor, rumenjake dobro omešamo, dodamo moko, mlete mandlje in rum. Ko mleko zavre, ga previdno vmešamo med maso. Vse vrnemo v kozico, ter kuhamo, da se zgosti. Ohladimo na 50 stopinj celzija ter primešamo maslo.

Dno okroglega modela obložimo s peki papirjem. Polovico testa z dresirno vrečko nabrizgamo po dnu. Premažemo s kremo. Po vrhu nabrizgamo drugo polovico testa.

Pečemo v ventilatorski pečici 25-30 minut, glede na velikost pite pri temperaturi 160 stopinj celzija.

Po vrhu mora biti pita zlato rjave barve.

Fotografija vir: pinterest.com

 

Prijava na delavnico

Vpišite svoje podatke in se prijavite na razpisano delavnico.

Spoštovani, vljudno vas naprošamo, da izberete skupine novic, o katerih želite biti obveščeni.






Namen obdelave: Obveščanje posameznikov o novostih v podjetju glede na izbrane skupine obveščanja na področju bele tehnike, kuhinj, utilitija, kuharskih delavnic, servisa in novosti v družbi Etis d.o.o. na podlagi pridobljenega soglasja.

Več o varstvu osebnih podatkov si preberite na tej povezavi https://www.etis.si/sl/Pravna-obvestila/. S kliki na označene skupine e-novic potrjujem, da sem seznanjen/a s splošnimi informacijami o varstvu osebnih podatkov ter soglašam, da družba ETIS d.o.o. posredovane osebne podatke zbira in obdeluje za namen pošilja e-novic. Seznanjen/a sem, da lahko privolitev za pošiljanje e-novic kadarkoli prekličem.