Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Karimovi-recepti/brooke-lark-230642-unsplash_h

Karimov recept tedna

Za Karimovim crème brûléejem stojijo naslednje sestavine:

  • 350 ml mleka
  • 750 ml smetane
  • 80 g sladkorja
  • 12 rumenjakov - (240 g)
  • vanilija

Priprava v parni pečici:

Vse sestavine dobro premešamo s paličnim mešalnikom. Nalijemo v manjše ognjevarne posodice, ki jih prekrijemo s folijo. Položimo jih na pladenj ter vse skupaj postavimo v parno pečico, v kateri crème brûlée na 100 stopinjah, kuhamo 45 minut. Ko je crème brûlée nared, iz vseh posodic odstranimo folijo in počakamo, da se ohladi. Preden postrežemo, po vrhu crème brûléeja posujemo sladkor, ki ga karameliziramo s kuhinjskim gorilnikom. 

Karimov nasvet:

Ohlajen crème brûlée lahko ponovno pokrijemo s folijo in takega v hladilniku na 5 stopinjah hranimo tudi do 5 dni.

Karim je za pripravo odličnega crème brûléeja uporabil Miele prostostoječo parno pečico DG 6001 Gourmetstar, v kateri za popolne rezultate poskrbi zunanji uparjalnik s tehnologijo uparjanja MonoSteam. Ta ima pri kuhanju številne prednosti: popolno količino pare, optimalno temperaturo, hitro segrevanje pečice in čase kuhanja, ki niso odvisni od količine. Poleg tega se v notranjosti pečice ne kopiči vodni kamen, zato je čiščenje hitro in preprosto.

 

 

Prijava na delavnico

Vpišite svoje podatke in se prijavite na razpisano delavnico.

Spoštovani, vljudno vas naprošamo, da izberete skupine novic, o katerih želite biti obveščeni.


Namen obdelave: Obveščanje posameznikov o novostih v podjetju glede na izbrane skupine obveščanja na področju bele tehnike, kuhinj, utilitija, kuharskih delavnic, servisa in novosti v družbi Etis d.o.o. na podlagi pridobljenega soglasja.

Več o varstvu osebnih podatkov si preberite na tej povezavi https://www.etis.si/sl/Pravna-obvestila/. S kliki na označene skupine e-novic potrjujem, da sem seznanjen/a s splošnimi informacijami o varstvu osebnih podatkov ter soglašam, da družba ETIS d.o.o. posredovane osebne podatke zbira in obdeluje za namen pošilja e-novic. Seznanjen/a sem, da lahko privolitev za pošiljanje e-novic kadarkoli prekličem.