Poslovalnica Etis Koper, bo v petek, 8. novembra in soboto, 9 novembra ZAPRTA. Hvala za razumevanje.
Za Karimovim čokoladnim soufflejem stojijo naslednje sestavine:
Priprava:
Mleko, gustin, 10 g sladkorja in rumenjake s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso. Maso zlijemo v kozico in jo skuhamo, da dobimo slaščičarsko kremo (puding).
Z vročo kremo prelijemo na koščke narezano čokolado. Počakamo, da se čokolada stopi, potem pa jo zmešamo v gladko zmes. Beljake in preostali sladkor stepemo v čvrst sneg, ki ga nežno in počasi vmešamo v čokoladno kremo.
Pripravljeno maso nadevamo v namaščene in s sladkorjem v prahu potresene keramične modelčke za souffle. Robove dobro očistimo, nato pa s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Souffle 13 minut pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj celzija.
Karimov nasvet:
Modelčke premažite z maslom na način, da s čopičom obmazujete tako, da vlečete proti vrhu posodice. Na ta način nastajajo miniaturni kanalčki, ki omogočijo, da se souffle lepše dvigne.
Ko napolnite modelčke, naj ti vsaj 1 uro počivajo v hladilniku – najbolje je, da jih že zjutraj pripravite za zvečer.
Karim je za pripravo odličnega čokoladnega souffleja uporabil Miele pečico H7860 BP, ki vam omogoča stalen pregled nad postopkom priprave od koderkoli – FoodView.