Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale do nadaljnjega odprta, od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure. Ob sobotah bo zaprta.
Hvala za razumevanje. 

 

Karimovi-recepti/brooke-lark-230642-unsplash_h

Karimov recept tedna

Za Karimovim čokoladnim soufflejem stojijo naslednje sestavine:

  • 240 g mleka
  • 25 g gustina (koruzni škrob)
  • 3 rumenjaki
  • 150 g temne čokolade
  • 180 g beljakov
  • 85 g sladkorja
  • maslo in sladkor v prahu – za modelčke

Priprava:

Mleko, gustin, 10 g sladkorja in rumenjake s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso. Maso zlijemo v kozico in jo skuhamo, da dobimo slaščičarsko kremo (puding).

Z vročo kremo prelijemo na koščke narezano čokolado. Počakamo, da se čokolada stopi, potem pa jo zmešamo v gladko zmes. Beljake in preostali sladkor stepemo v čvrst sneg, ki ga nežno in počasi vmešamo v čokoladno kremo.

Pripravljeno maso nadevamo v namaščene in s sladkorjem v prahu potresene keramične modelčke za souffle. Robove dobro očistimo, nato pa s prstom potegnemo po robu, da naredimo kanalček. Souffle 13 minut pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj celzija.

Karimov nasvet:

Modelčke premažite z maslom na način, da s čopičom obmazujete tako, da vlečete proti vrhu posodice. Na ta način nastajajo miniaturni kanalčki, ki omogočijo, da se souffle lepše dvigne.

Ko napolnite modelčke, naj ti vsaj 1 uro počivajo v hladilniku – najbolje je, da jih že zjutraj pripravite za zvečer.

Karim je za pripravo odličnega čokoladnega souffleja uporabil Miele pečico H7860 BP, ki vam omogoča stalen pregled nad postopkom priprave od koderkoli – FoodView.

 

 

Prijava na delavnico

Vpišite svoje podatke in se prijavite na razpisano delavnico.

Spoštovani, vljudno vas naprošamo, da izberete skupine novic, o katerih želite biti obveščeni.


Namen obdelave: Obveščanje posameznikov o novostih v podjetju glede na izbrane skupine obveščanja na področju bele tehnike, kuhinj, utilitija, kuharskih delavnic, servisa in novosti v družbi Etis d.o.o. na podlagi pridobljenega soglasja.

Več o varstvu osebnih podatkov si preberite na tej povezavi https://www.etis.si/sl/Pravna-obvestila/. S kliki na označene skupine e-novic potrjujem, da sem seznanjen/a s splošnimi informacijami o varstvu osebnih podatkov ter soglašam, da družba ETIS d.o.o. posredovane osebne podatke zbira in obdeluje za namen pošilja e-novic. Seznanjen/a sem, da lahko privolitev za pošiljanje e-novic kadarkoli prekličem.