Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Zakaj izbrati parno pečico?

Ko se odpravimo v trgovino, razmišljamo o tem, kaj bomo pripravili za kosilo ali kakšen drug obrok v dnevu. Vse več ljudi se srečuje z zdravstvenimi težavami, kot so alergije, intoleranca na hrano, povišan krvni tlak, holesterol…, zato se odločajo za zdrav način življenja, kamor spada tudi uravnotežena prehrana. Pomembno je tudi kako jo pripravimo. Na trgu najdemo veliko izbiro kuhinjskih pripomočkov, ki nam omogočajo lažjo in bolj zdravo pripravo hrane. Tisti, ki poznate parno pečico, veste o čem govorimo.

Jedi pripravljene v parni pečici so zdrave. Raziskave kažejo, da zelenjava kuhana v parni pečici vsebuje več vitamina C, kot če bi isto zelenjavo kuhali v posodi na kuhinjski plošči. Na primeru paprike so ugotovili, da kuhana v parni pečici ohrani povsem enako količino vitamina C, kot jo ima surova paprika. Za primerjavo: paprika, kuhana v vodi, vsebuje kar 45 % manj hranilnih snovi kot surova. V laboratorijskih testih so po znanstvenem sistemu točkovanja ovrednotili štiri kriterije, ki so merodajni za kakovost zaužitih živil: videz, vonj, okus in konsistenco. Kar pomeni, da je kuhanje v pari najbolj okusen in zdrav način priprave zelenjave, ne glede na to, ali uporabimo sveža ali zamrznjena živila. Med nežnim kuhanjem v pari meso ostane sočno, riba ohrani svojo strukturo in svoj značilni okus.

Poleg glavne prednosti parne pečice ima njena uporaba še mnogo drugih. Ker so časi kuhanja v pari povsem enaki kot pri klasičnem kuhanju, vam ni potrebno spremeniti navad. Zelenjava bo ohranila sijoče barve, kot še nikoli. Vse jedi, od predjedi do sladice, bodo nežno in okusno pripravljene. Vonj in okus se ne prenašata. Kuhanje je otročje lahko, saj nam ni potrebno stati pred štedilnikom in neprestano mešati jedi, pač pa hrano pripravimo v primerno posodo, pekač ali skledo (lahko že v naprej), izberemo čas ter program, če nam to pečica omogoča in pričnemo s kuhanjem. Istočasno lahko pripravimo več različnih jedi hkrati. S tem prihranimo še na energiji. Tudi čiščenje in vzdrževanje je enostavno. Po končanem kuhanju zadostuje, da odvečno vodo, ki se je nabrala na dnu pečice, popivnamo s čimbolj vpojno gobico, nato še s papirnato brisačko ali kuhinjsko krpo obrišemo celotno notranjost pečice do suhega. Prav tako ne smemo pozabiti izprazniti rezervoarja za vodo. Nekatere pečice imajo tudi program za odstranjevanje vodnega kamna, ki ga je potrebno redno uporabljati.

Marsikdo se vpraša, zakaj se imenuje ravno parna pečica? Ker deluje s pomočjo pare. Izbirate lahko med prostostoječo ali vgradno pečico. Prostostoječa je manjša, kar pomeni, da je manjši volumen in ima zato manj prostora za kuhanje. Vgradno pečico lahko odlično vkomponiramo z ostalimi kuhinjskimi aparati, kar sploh modernim kuhinjam daje posebno težo in čudovit izgled.

Parna pečica je popolnoma prilagojena vašim potrebam.