Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Španski vetrci

  • 2.30 uri za pripravo
  • 240 g beljakov (sobna temperatura)
  • 225 g kristalnega sladkorja
  • 225 g sladkorja v prahu (presejan)
  • žlička limoninega soka

Beljake stepemo v rahel sneg. V sneg postopoma dodamo kristalni sladkor. Ko beljaki postanejo svetleči in se ne čuti več kristalnega sladkorja, z gumjasto paleto (rubber spatula) postopoma vmešamo sladkor v prahu. Lahko dodamo žličko limoninega soka.

Zmes v lepih oblikah s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na pekač in postavimo v pečico na 80 stopinj na sušenje cca. 2.uri. V primeru pokanja španskih vertcov, je temperatura previsoka. Pomembno je, da so suhi v sredini. Temperaturo lahko po potrebi znižamo in sušimo dlje časa.