Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale, od ponedeljka, 25. do petka, 29. marca odprta od 10. do 18. ure. V soboto, 30. marca bo salon zaprt. 
Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Koper, v soboto, 30. marca zaprta.  Hvala za razumevanje.

 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Polnovredni kakavov kruh

Sestavine:

  • 500 g pšenične polnovredne moke
  • 3,5 dag kvasa
  • približno 2 dl mleka
  • 2 veliki žlici sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • 10 dag masla
  • ščep soli
  • 2 žlici kakava
  • po ščep ingverja, mletih klinčkov in cimeta
  • po želj: grobo narezani praženi lešniki in mandlji

Moki prilijemo mleko, vodo, sol in sredstvo za vzhajanje, ter dodamo ščep ingverja, mletih klinčkov in cimeta. Po želji pa lahko dodamo še narezane pražene lešnike in mandlje. Testo gladko zamesimo in ga pustimo dvakrat vhajati. Pregnetemo in razdelimo na pet enakih kosov. Oblikujemo približno 50 cm dolge štručke in položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pustimo še malo vhajati nato jih poševno zarežemo, pomažemo z vodo in spečemo. Pečemo približno 25 - 30 minut na 200 stopinjah celzija.