Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Domžale, od ponedeljka, 25. do petka, 29. marca odprta od 10. do 18. ure. V soboto, 30. marca bo salon zaprt. 
Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Koper, v soboto, 30. marca zaprta.  Hvala za razumevanje.

 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Korenčkova torta

  • 90 min za pripravo
  • Predvideno za 8-10 oseb

Sestavine:

  • 300 g korenja
  • 75 g masla
  • 175 g sladkorja
  • limonina lupina
  • 1 žlica limoninega soka
  • 2 žlici pecilnega praška
  • ščep soli
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 6 jajc
  • 75 g moke
  • 250 g mletih mandljev

Sestavine za kremo:

  • 250 g skute
  • 250 g maskarpone 
  • 75 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor

Korenje olupimo in drobno naribamo. Maslo, sladkor, vanilin sladkor in sol kremasto stepemo. Jajca ločimo. V maslo dodamo rumenjake, limonino lupinico, limonin sok ter dobro premešamo. Dodamo še moko, mandlje, pecilni prašek in korenje. Stepemo še beljake in na rahlo vmešamo v kremo. Testo vlijemo v tortni model (26 cm) in ga pečemo približno 30 - 40 minut na 190 stopinjah celzija. V umestnem času si pripravimo kremo s katero bomo premazali torto. Skuto, mascarpone in vanilin sladkor in 75 g navadnega sladkorja dobro premešamo, da postane mehka gladka zmes. Ko je testo pečeno, ga vzamemo iz pečice in ga v modelu ohladimo. Testo preložimo na tortni krožnik in premažemo s kremo ter okrasimo. Torto lahko prerežemo tudi na pol in s kremo namažemo še spodnjo plast torte. V tem primeru podvojite količino sestavin, ki so potrebne za pripravo kreme.