Obveščamo vas, da bo poslovalnica Etis Koper, v soboto, 20. aprila 2024, zaprta. Hvala za razumevanje.

 

 

Opremljeni z odličnim

Z odličnimi nasveti, predlogi, recepti naših svetovalcev, serviserjev, monterjev, kuharjev, mizarjev in ostalih strokovnjakov za dom bomo zadovoljili tudi najbolj zahtevne. Poskrbeli bomo, da bo vsakodnevno gospodinjstvo za vas užitek.

Jagodni sladoled s hibiskusom

  • 500 g svežih jagod
  • 10 g meda
  • 200 ml smetane
  • 1 žlica cvetov hibiskusa

Vse sestavine s pomočjo multipraktika ali paličnega mešalnika zmiksamo v gladko maso. Maso nato počasi vlijemo v aparat za pripravo sladoleda in mešamo približno 30 minut oz. po navodilih proizvajalca aparata.  Zmes prelijemo v drugo plastično posodo in čez noč shranimo v zamrzovalniku.

V primeru, da nimate aparata za pripravo sladoleda. Na šibkem ognju segrejemo smetano, kateri dodamo cvetove hibiskusa. Ohlajeni smetani dodamo oprane in narezane jagode in med ter jih s pomočjo multipraktika ali paličnega mešalnika zmiksamo v gladko maso. Maso nato prelijemo v plastično posodo in čez noč shranimo v zamrzovalniku.

Nasvet:

Da razbijemo ledene kristalčke, na pol zamrznjeno maso vzamemo iz hladilnika ter jo ponovno premešamo v multipraktiku, nato pa ponovno zamrznemo. Maso lahko prelijemo tudi v zato namenjene modelčke in presenetimo z doma narejenimi lučkami.